Üdvözlet a QALY Blogon!

2012.12.14. 19:54 qaly

Még egyszer tisztelettel üdvözlök mindenkit a blogomon!

Miért indítottam el ezt a blogot? A blog a jelen egészségügyi rendszerrel fog foglalkozni, nem többel és nem kevesebbel. Egyszerű téma, igaz? Mindenki ismeri, majdnem mindenkinek volt már dolga vele, egyesek pedig minden nap benne élnek, dolgoznak. De ki ismeri valóban a rendszert? Mennyire működik jól/rosszul? Működhetne -e jobban ugyanilyen keretek között? Hogy működik máshol? Miért jobb máshol? Jobb máshol?? Tényleg keveset költünk rá? Mi a kevés? Miért kell megint itt ülnöm 3 órája a rendelő előtt? Miért nincs már magánbiztosító?

Ezer kérdés merül fel nap mint nap mindenkiben, közben olykor (látszólag?) érthetetlen döntések születnek a mi életünkről, a mi egészségünkről. Valójában nagyon-nagyon kevesen tudják a válaszokat a felmerülő kérdésekre. Érzésem szerint az egyik legfontosabb, legégetőbb probléma az egészségügy helyzete, mindannyian rá vagyunk szorulva, az Olvasó is és természetesen olykor jómagam is.

Nagyon fontos az elején leszögeznem - amit írásaim során többször hangsúlyozok majd -, hogy minden, ami itt megjelenik csak kósza gondolat, egyfajta iránymutatás, és - ha szerencsém van - segítség a blog olvasója felé. A tervezett koncepcióm szerint általában aktuális témákhoz, legfőképp napi cikkekhez kapcsolódva próbálnék kifejteni egy-egy témakört, napi szintű problémát és amennyiben sikerül általánosságban is kibontani a témát. Egyik alapvető és legfontosabb célom az adott problémával kapcsolatosan felmerülő pro és kontra érvrendszerek kiemelése és ütköztetése!! Ne csak azt lássuk, amit a sajtó tálal nekünk, próbáljunk meg mögé látni a híreknek, hiszen itt valóban a saját egészségünkről van szó! Sokszor nincs abszolút jó és rossz döntés, és a válaszokat természetesen én sem tudom, de ha együtt gondolkodunk, együtt próbáljuk megoldani a problémákat és hasznos segítség lehetek ezek tisztázásában...akkor már megérte!

Személyes kilétem nem fontos, a blog nem miattam létezik:)

B.

A bejegyzés trackback címe:

https://qaly.blog.hu/api/trackback/id/tr564965843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása